Uncategorized

Santorini: a place with a beauty of his own

Ce este frumusetea? Daca cautam o definite a frumusetii, oare gasim doar una? Poate doar una oficiala in Dex, in rest vom gasi atatea definitii cati oameni sunt pe acesta planeta minunata.

Pentru unii frumusetea se regaseste in locuri, imagini, cultura, pentru altii in frumusetea umana sau poate in arta.

Cert este ca tot timpul suntem in cautarea frumusetii, de la cel mai banal lucru pe care il facem in viata de zi cu zi pana la a cauta cele mai frumoase persoane din lume.

In topul celor mai frumoase femei din lume, din ultimiii 50 de ani se afla Audrey Hepburn, un adevarat „beauty icon“, care credea ca „frumusetea unei femei nu tine de chipul ei, ci de suflet”

Toata lumea o considera pe Audrey Hepburn cea mai frumoasa? Probabil ca nu, pentru ca  o parte au votat-o si pe Marilyn Monroe.

As putea sa detaliez foarte mult acest subiect, google are foarte multe date, dar as prefera sa va spun ce inseamna frumusetea pentru mine.

Frumusetea pentru mine este reflectata prin naturalete, magia unui loc, armonia culorilor, un rasarit de soare,  o ploaie de vara, iubirea dintre doua persoane. Adevarata frumusete izvoraste din sublim si simplitate. Asa este si Santorini, o insula unica si cu un stil propriu, un loc creat de natura, pentru ca, pana la urma natura este cel mai mare creator de frumos, un loc pe cat este de simplu pe atat este de spectaculos.

 

 

Povestea insulei este de-a dreptul fascinanta, nascuta din foc si tot timpul in miscare, din cauza eruptiilor de-a lungul timpului, insula a avut mai multe forme. Dupa ultima eruptie, iarna a durat 2 ani si insula a fost in intuneric timp de 2 saptamani, insula a luat forma unei C, probabil de la continuitate.

Cum viata always finds a way, astazi Santorini este o insula prospera, cu cladiri albe cu obloane si cupole albastre, contruite pe stanci sau chiar pe faleza, cladiri in care se oglindeste soarele la rasarit si la apus.

Pe mine locul acesta m-a atras ca un magnet inca de la 12 ani. Am vazut aceasta locatie intr-un film si mi-am dorit inca de atunci sa ajung sa il vad cu ochii mei, sa ma conving daca este reala magia pe care o transmitea filmul. Intr-adevar asa este, locul iti oferta sentimentul de o casa mare si desi este vizitat de foarte multi oameni, te poti retrage la terase cochete si intime precum Cafe 218 din Oia.

Utilul si placutul, merg mana in mana si pe acest principiu am pus rochiile Epiphany in bagaj si am zburat catre Santorini.  As spune ca rochiile s-au incadrat perfect in peisaj, iar Summer Time-ul a atras foarte multe priviri.

Hotelul era absolut super, pana si numele Crysal Blue, te duce cu gandul la apa cristalina a marii, asa ca am profitat de decor si am facut primele poze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmatoarea locatie a fost, bineinteles pitorescu orasel Oia, care se spune ca este chintesenta santorineza.

In Oia se pastreaza mult mai pregnant influenta venetiana din Evul Mediu – case largi, cu tavanul înalt si case micute, închistate în piatra muntelui, precum niste pesteri.  In Oia, sunt interzisi stalpii de electricitate, nu se construiesc cladiri noi, iar cele existenţe se renoveaza anual, după un minutios plan pus la punct in cele mai mici detalii.

Rochia Summer Time a fost fericita norocoasa, sa fie pozata pe cupolele albe ale cladirilor si sa fie mangaiata de briza marii. Nu spun, daca aveam voie sau nu sa pozez acolo 🙂 dar,

When was the last time you did something crazy? Va asteptam comentariile , don’t be shy 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.